Guestbook

 

Displaying 121-130 of 134 results.
Chris, Margaret and Theano       June 18, 2011
Ronne + Frans,

Thank you very much for providing an excellent Bed + Breakfast option, which made our stay in Paliambela/Rouga that much more beautifull!!!!!

The views are spectacular, the accommodations very nice and all the people at your B+B exemplify a true world without borders.
Like John Lennon said.....Imagine.....and at 5Alonia your imagination can run wild.

Thanks again!!!

Chris, Margaret and Theano
Ginclas       June 6, 2011
Wij waren voor de zoveelste keer op 5alonia bij Ronne en Frans. En ook deze keer was weer grandioos. Helaas konden we maar 5 dagen blijven, want de baas riep ons weer. Wat is het toch een geweldige plek om te verblijven. Prima ruim appartement, heerlijk zwembad, uitgebreid ontbijt en, heel belangrijk, een gezellige sfeer.
Op naar de volgende keer!!
email Thomas en Wil Lof en Jan en Wipe de Vos       May 31, 2011
Hallo Frans en Ronne wij zijn weer in Nl. Ook in jullie gastenboek op deze site willen wij graag een bericht plaatsen.
We beginnen deze bijdrage dan ook met een beschrijving van de entree tot “Krevatie ke prowieno” (zie voor de vertaling “Wat & Hoe Grieks”, samengesteld door Van Dale Lexicografie.

De routebeschrijving naar Pendalonia liegt er niet om.
“Na het verlaten van de luchthaven Aktio rijdt u richting Vonitsa, en vandaar neemt u de weg naar het in het oosten gelegen Palembang. Passeer deze plaats totdat u bij het oliestraalstation komt en ga honderd meter verderop linksaf. Op uw tocht zult u twee blauwe wapenschilden zien, die u de weg naar het kastro wijzen. Na een wel geplaveide oprijlaan (Naaldhak Mabel zou er een moord voor doen) te hebben opgereden, komt u aan bij Kastro Pendalonia.
Een welkomstcomité, gevormd door in stemmig grijs en zwart geklede hoezen en een pond (waarover later meer), kondigt uw knerpende komst aan. Kierieje Francois en kierieja Petronella, openen – nadat u hebt gescheld - met een gastvrij gebaar de smeedijzeren hekken. Vervolgens nodigen zij u uit, een proeve van bekwaamheid af te leggen. U mag uw karos achterwaarts de helling af naar de binnenplaats verplaatsen.
Na het schudden van handen, het wisselen van beleefdheden, volgt – zoals te doen gebruikelijk - de bezichtiging van logement en opstallen. Een fijne verrassing, on-Grieks mooi, compleet, schoon en van alle gemakken voorzien, een heus Desjoyaux-zwembad verwarmd op zonne-energie (“net als thuis”) en een uitnodigende bar. Ouzo zou een mens nog meer durven wensen?
Tijdens het kennismakinggesprek onder genot van een roseetje, een hoezootje, een mythosje en een frisje tonen de hoezen en de pond in een “elysian scene” hun kunsten. Wij leren hoe beide diersoorten – van oorsprong respectievelijk poes en hond – paradijselijk samenwonen en beiderlei gewoonten aannemen. In Nederland heb je daar integratiecursussen voor nodig, maar in Griekenland gaat dat kennelijk van nature.

Ach wat valt er verder nog te vertellen? Wat te denken van het heerlijke Hollandse ontbijt met brood en beschuit, grote plakken kaas, twee soorten vlees en twee keuzes marmelade, thee of koffie; de overdadige tweedaagse barbecue, gevolgd door een workshop “Grieks koken” (met als kenmerk volledig vrije keuze in de gerechten voor de deelnemers, maar de Griekse kok Nikki-Ochi houdt zich aan het basisrecept “Liever koekjes worden niet gebakken”).

En waar tref je een “Krevatie ke prowieno”, waar de gastheer elke week Abraham ziet en dat spontaan met zijn gasten en buren viert?

Wij voelen ons hier welkom, en hopen nog menigmaal terug te komen.
Thomas en Wil Lof, Jan en Wiep de Vos
email Frans en Theresia       May 16, 2011
Fantastische plek als je op zoek bent naar: gastvrijheid, prima accommodatie van alle gemakken voorzien, zwembad naast de deur en een landelijke omgeving. Met een auto zijn via de zeer rustige wegen prachtige tochten te maken. Ronne en Frans zijn echte vraagbaken voor dagtochtjes naar onontdekte plekken.
Naast de overnachtingen plus ontbijt, worden er regelmatig barbeques en workshops Grieks koken verzorgd voor wie wil.
email Hans en Ineke       September 21, 2010
Een heerlijke week gehad.
Mooie appartementen in een werkelijk prachtige omgeving.
Lekker tot rust gekomen.
We komen zeker nog eens terug.
Ronne en Frans bedankt, jullie waren geweldig!
email Edith en Harry       September 4, 2010
Op onze een-na-laatste vakantiedag, onderweg weg naar huis-vliegveld, zagen we toevallig de bordjes 'bed and breakfast'. Waren eigenlijk op zoek naar een simpele overnachtingsplek maar kwamen terecht bij een schitterende villa met zwembad. Met de buitengewoon gastvrije Ronne en Frans 's-middags enorm gezellig zitten keuvelen, nog even terug naar de baai (5 minuten rijden) voor de Griekse taverna en daarna weer met Ronne en Frans tot in de late uurtjes geborreld. Prachtig appartement en wat een mooi uitzicht! Ook genoten van megalekker uitgebreid ontbijt en daarna binnen een half uur gereden naar Preveza airport. Als je op zoek bent naar een rust, comfort én gezelligheid dan is "5alonia" absoluut een aanrader.
Gerda van Staaden       August 25, 2010
Na lang zoeken had ik een leuk appartementje gevonden in Griekenland. Gezellig, kleinschalig, en met een heerlijk zwembad. De eigenaren zijn leuke mensen waar je alle kanten mee uit kan. Ik ben in mei van dit jaar 12 dagen geweest, en dat is me zo goed bevallen dat ik in september er weer 12 dagen naar toe ga.
Gerda van Staaden
email Reinier en Wil       August 19, 2010
Wij hebben hier een fijne rustige vakantie gehad.
Het is een leuk fris appartement en een schitterend uitzicht over heuvels en binnenzee.
Er is een heel mooi aangelegde tuin bij het complex en een heerlijk zwembad, met overdekt terras.
De ontvangst is zeer vriendelijk, en deze mensen zijn een bron van informatie over de omgeving.
Wij hebben hier een fijne tijd gehad en zullen zeker nog eens terugkomen.
Reinier en Wil.
email Ginclas       August 15, 2010
We hebben een heerlijke tijd gehad in dit, van alle gemakken voorziene, appartementencomplex. De Nederlandse eigenaren doen alles om het je naar de zin te maken. Het appartement is mooi ingericht en vooral de badkamer is ruim. Iets wat in Griekenland vrij ongewoon is.
Het zwembad is heerlijk van temperatuur en hangend aan de rand kan je de baai van Amvrakiko zien liggen, best grappig.
Het ontbijt is lekker uitgebreid met vers brood, jus, vleeswaren, kaas en jam. Heerlijk.
Een auto huren is wel een must. Het complex ligt heerlijk rustig, maar daardoor wat afgelegen.
Vanaf het vliegveld van Athene is het 4,5 uur rijden en vanaf het vliegveld Prevezza (Aktion) een klein half uur.
Kortom een aanrader voor alle van rust en luxe houdende Griekenland-gangers.
Familie Bouwman       August 11, 2010
Wij zijn hier in de meivakantie een week geweest met onze dochters (9 en 6 jaar). Ontzettend leuk appartement met heerlijk zwembad en de eigenaars zijn zeer gastvrij. De omgeving hebben wij verkend op scooters, naar het strand geweest (5 min.), naar Vonitsa (15 min.), naar de bronnen van Korpi is ook een mooie tocht. Op het eiland Lefkas geweest (met de auto 20 min.), heel toeristisch en erg leuk voor een dagje uit. Kortom de week was te snel voorbij!!